Україна

Загроза вторгнення РФ – Польща заявила про підтримку України – 1News


Фото з відкритих джерел

Документ підтримали 92 сенатори

Сенат Польщі одноголосно ухвалив резолюцію про політичну і збройну підтримку України. Про це повідомляє Gazeta Prawna.

Резолюцію підтримали всі 92 сенатори, які брали участь у голосуванні. Сенат зазначив, що підтримує політичну та фінансову допомогу Україні, постачання країні зброї та участь солдатів із країн-членів НАТО у підготовці українських військових.

“Сьогодні, коли Україна стоїть перед смертельною загрозою – загрозою чергового вторгнення, – особливо важливо, щоб влада Республіки Польща надійно підтримувала нашого сусіда. Без незалежної України немає безпечної Польщі. Вільна Україна – одна з гарантій безпеки Польщі”, – йдеться в документі.

Також польські чиновники заявили, що Росія зібрала на кордонах України величезну армію, оснащену танками, важкою артилерією, кораблями та бойовою авіацією, що може призвести до спалаху найбільшого збройного конфлікту з часів Другої світової війни.

При цьому Сенат Польщі впевнений, що діалог із Росією можливий, однак він не може відбуватися в ситуації військового шантажу, що підриває принцип недоторканності кордонів у Європі. “Умовою цього діалогу є відведення російських військ від українського кордону”, – наголошується в резолюції.

1News за темою: Польща висунула українського нардепа Мустафу Джемілєва номінантом на Нобелівську премію миру

Нагадаємо, нещодавно уряд Польщі схвалив рішення про надання Україні допомоги зброєю у вигляді протиракетних комплексів та амуніції.

Раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що держава планує передати Україні нове озброєння. Зокрема, йшлосяпро польський переносний зенітно-ракетний комплекс “Грім”. 


Джерело

Back to top button