Україна

Загроза нового вторгнення РФ – США евакуюють дипломатів – 1News

Посольство США в Україні
Фото з відкритих джерел

Частину співробітників посольства переводять із Києва до Львова

Державний департамент США наказав дипломатам, які не обіймають критично важливих посад, виїхати з посольства в Києві. Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що від завтра, 13 лютого, консульські послуги в посольстві будуть призупинені. При цьому американська влада наказала евакуювати більшість співробітників посольства США з Києва.

Як розповів представник Держдепу під час брифінгу, Сполучені Штати перемістять частину співробітників свого посольства до Львова. Однак точна кількість дипломатів, які покинуть українську столицю, не повідомляється.

Пресслужба посольства США в Києві повідомила в Twitter, що причиною відповідних заходів стали “постійні повідомлення про нарощування російських військових на кордоні з Україною, що вказують на можливість значних військових дій проти України”. Водночас у дипвідомстві запевняють, що основна команда посольства залишиться в нашій країні.

1News за темою: США додатково відправлять до Польщі 3000 військовослужбовців, – Reuters

Нагадаємо, нещодавно радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що нове вторгнення РФ в Україну може розпочатися з повітряних бомбардувань та ракетних ударів до 20 лютого. Водночас німецьке видання Spiegel з посиланням на дані Центрального розвідувального управління повідомило, що Росія планує повномасштабне вторгнення в Україну на 16 лютого.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button