Україна

Загроза наступу РФ – Зеленський назвав дипломатію єдиним шляхом для деескалації – 1News

Президент України Володимир Зеленський


Офіс президента

Глава держави зазначив, що дипломати щодня спілкуються з керівництвом різних держав, різними лідерами, різного рівня

Україна співпрацює з розвідками різних держав, отримуючи інформацію про загрози з боку Російської Федерації, проте продовжує роботу на дипломатичному рівні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у коментарі журналістам у Херсонській області.

“Ми працюємо у щоденному режимі, отримуємо інформацію від нашої розвідки. Ми в принципі вдячні всім за допомогу, вдячні іншим розвідкам інших держав. Також окремо працюємо і на дипломатичному рівні, спілкуємося щодня з керівництвом різних держав, різними лідерами, різного рівня. Тому що вважаємо, що дипломатичний шлях – це єдиний шлях для деескалації та деокупації”, – сказав Зеленський.

Глава держави у Херсонській області спостерігав за спеціальними навчаннями підрозділів МВС на кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

1News за темою: На тлі загрози наступу РФ на Україну: Велика Британія направить до Польщі додаткові війська

Раніше повідомлялося, що високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель не вважає, що зараз світ стоїть на порозі повномасштабної війни. Однак він вважає, що Росія чинить тиск, щоб обговорити з Києвом безпеку в Європі.

Також Боррель допустив можливість провести Раду міністрів закордонних справ Євросоюзу в Києві. Він наголосив, що це стане демонстрацією солідарності з Україною.

Він розповів, що на засіданні обговорювалася ідея проведення Ради глав МЗС Євросоюзу не в Брюсселі, яка запланована на 21 лютого поточного року.

Крім цього, Боррель уточнив, що у разі, якщо пропозицію підтримають всі країни ЄС, то наступна зустріч може пройти в Києві.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button