Україна

Загроза наступу РФ – ЄС не забороняв польоти над Україною – офіс президента – 1News


Офіс президента

Заступник голови ОП Кирило Тимошенко зазначив, що більшість авіакомпаній продовжують польоти в повітряному просторі України без обмежень

Європейське агентство авіаційної безпеки не давало рекомендації обмежити польоти над Україною. Повітряний простір нашої держави залишається відкритим. Про це написав заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко на своїй сторінці у Facebook.

“Небо над Україною відкрито, влада не приймала жодних рішень щодо закриття повітряного простору. EASA також не давало рекомендацій обмежити польоти в повітряному просторі України”, – написав Тимошенко.

Він зазначив, що керівництво країни користується фактами, а не припущеннями. За його словами, більшість авіакомпаній продовжують польоти в повітряному просторі України без обмежень.

“Україна готова підтримати авіаперевізників, найближчим часом будуть ініційовані необхідні урядові рішення. Також продовжимо роботу з міжнародними партнерами”, – наголосив заступник голови ОП.

1News за темою: Для повернення громадян: Ізраїльські авіакомпанії збільшують кількість рейсів з України

Нагадаємо, сьогодні, 13 лютого, народний депутат України Олексій Гончаренко заявив про можливе припинення повітряного руху в Україні з 14 лютого. 

“Швидше за все, з завтрашнього дня (14 лютого – ред.) з 16:00 по Києву повітряний рух в Україні буде припинено. Одна з найбільших страхових британських компаній вже розіслала повідомлення про те, що із завтрашнього дня з 14:00 за Лондоном (16:00 за Києвом) припиняється страховка цивільних літаків, що знаходяться у повітряному просторі України”, – заявив Гончаренко.

При цьому Міністерство інфраструктури України заявило про відсутність планів щодо закриття авіапростору над Україною. У відомстві заявляють, що уряд працює над попередженням ризиків для авіаперевізників.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button