Україна

Загроза наступу РФ – Українська армія готова виконувати свої завдання – Резніков – 1News

Міністр оборони України Олексій Резніков


Фото з відкритих джерел

Глава Міноборони зазначив, що скоро Україна розпочне системну роботу з формування системи територіальної оборони чисельністю 130 тис осіб

У середу, 16 лютого, міністр оборони Олексій Резніков під час телевізійного марафону єднання заявив про повну готовність української армії виконувати свої завдання.

“Українська армія повністю готова виконувати свої завдання. Упевнений, що розвідка ворога про це чудово знає. Також у Кремлі знають, що цілодобово розгортаються сили територіальної оборони. Ми одночасно створюємо 176 військових частин”, – заявив Резніков.

Він зазначив, що скоро Україна розпочне системну роботу з формування системи територіальної оборони чисельністю 130 тис осіб. Також він наголосив, що Україна вже отримала від партнерів “понад 2 тис. тонн сучасної зброї та боєприпасів”.

“Джавеліни”, NLAW, “Стінгери” вже передано у війська, й наші воїни вже їх освоїли”, – сказав Резніков.

Також глава Міноборони нагадав, що провів телефонну розмову з міністром оборони Білорусі та повідомив, що український аташе у вівторок відвідав навчання в цій країні.

“Сьогодні білоруський аташе відвідає навчання в Рівненській області”, – зазначив Резніков.

1News за темою: Аташе від України буде присутній на військових навчаннях у Білорусі, – Резніков

Крім того, міністр розповів, що вранці у вівторок отримав щоденне зведення розвідданих “з цифрами та фактами, й вони повністю відповідають нашим прогнозам і не містять нічого несподіваного”.

“Україна виступає за мир. Ми прагнемо вирішити всі проблеми, повернути наших людей і наші території політико-дипломатичним шляхом. Ми щодня зміцнюємо нашу територію, але не плануємо жодних агресивних дій ні на Сході, ні щодо Криму й на наших інших напрямках. Жодних провокацій з боку України не буде, але на спроби провокувати нас буде жорстка відповідь”, – сказав Резніков.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков зробили спільну заяву на тлі загрози повномасштабного вторгнення Росії. Вони запевнили, що українська армія готова дати відсіч агресору. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button