Україна

Загроза наступу РФ – Україна готова гарантувати фінансову безпеку літаків в українському небі – 1News


Фото з відкритих джерел

Загалом обсяг резервного фонду Держбюджету було збільшено на 16,6 млрд грн

Кабінет міністрів України прийняв рішення виділити кошти з резервного фонду Державного бюджету для гарантування безпеки польотів. Про це написав заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, фінансові гарантії надаватимуться для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників.

“Україна готова брати на себе фінансові зобов’язання за безпеку літаків в українському небі”, – наголосив Кирило Тимошенко.

За його словами, після нормалізації зовнішньополітичної ситуації невикористані кошти будуть спрямовані до Державного бюджету.

Загалом обсяг резервного фонду Держбюджету було збільшено на 16,6 млрд грн. Виділені кошти покривають страхові випадки для не менше ніж 23 повітряних суден.

1News за темою: ЄС не забороняв польоти над Україною, – Офіс президента

Нагадаємо, 13 лютого народний депутат України Олексій Гончаренко заявив про можливе припинення повітряного руху в Україні з 14 лютого. 

“Швидше за все, з завтрашнього дня (14 лютого – ред.) з 16:00 по Києву повітряний рух в Україні буде припинено. Одна з найбільших страхових британських компаній вже розіслала повідомлення про те, що із завтрашнього дня з 14:00 за Лондоном (16:00 за Києвом) припиняється страховка цивільних літаків, що знаходяться у повітряному просторі України”, – заявив Гончаренко.

При цьому Міністерство інфраструктури України заявило про відсутність планів щодо закриття авіапростору над Україною. У відомстві заявляють, що уряд працює над попередженням ризиків для авіаперевізників.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button