Україна

Загроза наступу РФ – МЗС Японії оголосило про зменшення чисельності посольства – 1News


фото з відкритих джерел

Зовнішньополітичне відомство пояснило це рішення “триваючим зростанням напруженості на українсько-російському кордоні”

Міністерство закордонних справ Японії оголосило про скорочення чисельності посольства країни в Україні, де залишається тепер лише обмежена кількість співробітників. У зв’язку з цим діяльність представництва скорочена. Про це повідомляє NHK.

Зовнішньополітичне відомство пояснило це рішення “триваючим зростанням напруженості на українсько-російському кордоні”.

У японському МЗС підкреслили, що подальший розвиток ситуації залишається “непередбачуваним, попри триваючі дипломатичні зусилля”, спрямовані на вирішення кризи.

За даними японського уряду, при канцелярії прем’єр-міністра Фуміо Кісіди створено кризовий штаб, який займатиметься збором і аналізом інформації про ситуацію навколо України.

1News за темою: Японія заявила про намір постачати в Європу газ у разі наступу РФ на Україну, – ЗМІ

Раніше Міністерство закордонних справ Японії закликало своїх громадян негайно покинути територію України через загрозу нового вторгнення Росії.

“Ситуація в Україні, де триває військова напруженість, ймовірно, стрімко погіршиться. У сусідній Білорусі почалися військові навчання з Росією, а російські військові судна нещодавно увійшли в Чорне море, що ще більше посилює напруженість. З цієї причини ми підвищуємо рівень небезпеки перебування в Україні до максимального – четвертого”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Південна Корея заборонила своїм громадянам відвідувати Україну. Також корейців, які перебувають в Україні, закликали терміново переїхати до безпечної третьої країни або повернутися на батьківщину доступними рейсами.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button