Україна

Загроза наступу РФ – Ізраїльські авіакомпанії збільшують кількість рейсів з України – 1News


Фото з відкритих джерел

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц доручив військових готуватися до сценарію, за якого знадобиться їх допомога для евакуації ізраїльтян з України

У суботу, 12 лютого, прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет провів засідання уряду з приводу ситуації навколо України. Після засідання уряд закликав ізраїльтян негайно залишити територію України, оскільки у середу, 16 лютого, вікно для евакуації може закритися.

Ізраїльські авіакомпанії Arkia, El Al та Israir заявили про збільшення кількості рейсів з Києва, щоб ізраїльтяни могли повернутися додому. Arkia призначила два додаткові рейси з Києва на понеділок та один додатковий рейс з Одеси на вівторок. Квиток коштує від 200 до 350 доларів.

При цьому міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц доручив військових готуватися до сценарію, за якого знадобиться їх допомога для евакуації ізраїльтян з України.

Наразі у посольстві Ізраїля в Україні зареєструвалися близько 4500 громадян. Однак, за оцінками Міністерства закордонних справ Ізраїлю, загалом в Україні можуть перебувати близько 15 тисяч ізраїльтян.

1News за темою: США евакуйовують з України дипломатів та зупиняють консульські послуги, – Держдеп

Раніше посольство США рекомендувало американським громадянам виїхати з України у зв’язку із загрозою російського вторгнення. Дипломатичне відомство оприлюднило дорожню карту із переліком країн для виїзду.

Нагадаємо, раніше Велика Британія оголосила про евакуацію частини співробітників посольства в Києві. Причиною називають загрозу загострення з боку РФ.

Після цього стало відомо, що Міністерство закордонних справ Німеччини розробляє кризовий план для евакуації співробітників посольства країни в Україні та інших громадян ФРН, але наразі не бачить необхідності в організації масштабної операції.

До таких заяв приєдналася і Канада, влада якої вирішила тимчасово відкликати з України “другорядних” дипломатів та членів їх сімей.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button