Україна

Загроза наступу РФ – Британія і США домовилися про спільні санкції – 1News

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон


Фото з відкритих джерел

Зазначається, що у разі ескалації Британія та США запровадять заборону для російських компаній торгувати у фунтах та доларах

У разі повномасштабного вторгнення в Україну Лондон і Вашингтон погодили синхронне запровадження санкцій проти Росії на торгівлю в фунтах і доларах. Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в інтерв’ю ВВС.

Британський прем’єр зазначив, що у разі ескалації Британія та США запровадять заборону для російських компаній торгувати у фунтах та доларах. Лондон попереджає, що такі санкції завдадуть значної шкоди російській економіці.

“Урок у 2014 році полягає в тому, що ви не можете просто дозволити Володимиру Путіну, щоб це (можливий наступ – ред.) зійшло йому з рук”, – наголосив Джонсон.

1News за темою: Звинуватили РФ у порушенні “Мінську” і пригрозили санкціями: В G7 зробили заяву


Раніше повідомлялося, що Європейський Союз працює над новими санкціями проти Білорусі. Вони можуть бути введені в разі, якщо Мінськ візьме участь у вторгненні Росії в Україну.

Зокрема нові заходи можуть бути спрямовані на закриття лазівок, які використовуються Мінськом для обходу існуючих санкцій.


При цьому глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що санкції Євросоюзу проти Росії у разі вторгнення в Україну торкнуться енергетичного і фінансового секторів, а також доступу до високих технологій. Як зазначається, санкції узгоджені зі Сполученими Штатами, Великою Британією і Канадою.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button