Україна

Загроза наступу на Україну – у Кремлі відповіли, чи готується 16 лютого – 1News

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков
Фото з відкритих джерел

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що подібні заяви – це показна істерика, яка ні на чому не ґрунтується

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав інформацію про можливий наступ Росії на Україну 16 лютого “безпрецедентною кампанією з нагнітання напруженості в Європі”. У Кремля вважають “згубною, дуже поганою практикою ось так кидатися словами”. Про це повідомляє ТАСС.

Пєсков заявив, що подібні заяви – це показна істерика, яка ні на чому не ґрунтується.

“Справді, від цього лихоманить весь світ, це не що інше, як абсолютно безпрецедентна інформаційна кампанія з провокування та нагнітання напруженості в Європі”, – сказав Пєсков.

Він заявив, що “якби замість цієї істерики і замість цих показушних інформаційних деструктивних кампаній декларувалося не голослівне, а справді субстантивне бажання обговорювати занепокоєння один одного, то атмосфера в Європі була б зовсім іншою”.

“На жаль, це реальність, з якою ми стикаємося”, – резюмував представник Кремля.

1News за темою: Данілов: Не вбачаємо ризиків, що широкомасштабний наступ РФ може відбутися 16-17 лютого

Нагадаємо, нещодавно радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що нове вторгнення РФ в Україну може розпочатися з повітряних бомбардувань та ракетних ударів до 20 лютого.

Водночас німецьке видання Spiegel з посиланням на дані Центрального розвідувального управління повідомило, що Росія планує повномасштабне вторгнення в Україну на 16 лютого.

Згодом президент Володимир Зеленський звернувся до українців щодо загрози. Глава держави запевнив, що ситуація є під контролем. Також він підписав указ про святкування 16 лютого Дня єднання.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button