Україна

Загроза наступу на Україну – РФ чинить тиск щоб бути за столом переговорів – 1News

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель


Фото з відкритих джерел

Глава європейської дипломатії не вважає, що зараз світ стоїть на порозі повномасштабної війни

Високий представник Європейського союзу з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель не вважає, що зараз світ стоїть на порозі повномасштабної війни. Однак, він вважає, що Росія чинить тиск, щоб обговорити з Києвом безпеки в Європі. Про це глава європейської дипломатії заявив на пресконференції.

“Для Росії важлива не Україна. Для Росії важлива архітектура безпеки в Європі. Архітектура, яку поставили під сумнів. Ми вважаємо, що Росія прагне чинити тиск на Україну, щоб сісти за стіл переговорів про систему безпеки в Європі, яка зараз поставлена під сумнів”, – заявив Боррель.

Він також додав, що не вважає, що Російська Федерація вторгнеться в Україну.

“Я б не сказав, що ми стоїмо на порозі повномасштабної війни на зразок Другої світової. Не думаю, що Росія вторгнеться в Україну – як Гітлер вторгся в Радянський союз в 1941 році”, – заявив Боррель.

1News за темою: Ризик наступу РФ на Україну підвищується, – Столтенберг

Раніше Боррель допустив можливість провести Раду міністрів закордонних справ Євросоюзу в Києві. Він наголосив, що це стане демонстрацією солідарності з Україною.

Він розповів, що на засіданні обговорювалася ідея проведення Ради глав МЗС Євросоюзу не в Брюсселі, яка запланована на 21 лютого поточного року.

Крім цього, Боррель уточнив, що у разі якщо пропозицію підтримають всі країни ЄС, то наступна зустріч може пройти в Києві.


Джерело

Back to top button