Україна

Загроза настпу РФ – повітряний рух в Україні може бути призупинено – 1News


Фото з відкритих джерел

Зазначається, що повітряний простір України може бути закритим на тиждень-два

Народний депутат України Олексій Гончаренко заявив про можливе припинення повітряного руху в Україні з 14 лютого. Про це нардеп написав у своєму Telegram-каналі.

“Швидше за все, з завтрашнього дня (14 лютого – ред.) з 16:00 по Києву повітряний рух в Україні буде припинено. Одна з найбільших страхових британських компаній вже розіслала повідомлення про те, що із завтрашнього дня з 14:00 за Лондоном (16:00 за Києвом) припиняється страховка цивільних літаків, що знаходяться у повітряному просторі України”, – написав Гончаренко.

За його словами, власники літаків, які перебувають у лізингу, вже забороняють своїм бортам залітати у повітряний простір України.

“На даний момент KLM скасував свої рейси, Sky Up вже садить рейс з Фуншалу до Кишинева, сьогодні з’явиться заборона від Air France. Якщо ви знаходитесь за кордоном і намагаєтесь дістатися додому, то найкраще це робити вже. Тому що, найближчого тижня-два, ймовірно, це буде зробити дуже складно”, – наголосив нардеп.

1News за темою: Для повернення громадян: Ізраїльські авіакомпанії збільшують кількість рейсів з України

Раніше посольство США рекомендувало американським громадянам виїхати з України у зв’язку із загрозою російського вторгнення. Дипломатичне відомство оприлюднило дорожню карту із переліком країн для виїзду.

Нагадаємо, раніше Велика Британія оголосила про евакуацію частини співробітників посольства в Києві. Причиною називають загрозу загострення з боку РФ.

Після цього стало відомо, що Міністерство закордонних справ Німеччини розробляє кризовий план для евакуації співробітників посольства країни в Україні та інших громадян ФРН, але наразі не бачить необхідності в організації масштабної операції.

До таких заяв приєдналася і Канада, влада якої вирішила тимчасово відкликати з України “другорядних” дипломатів та членів їх сімей.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button