Україна

Загострення на Донбасі: РФ наступає на АвдіївкуСюжет


Загострення на Донбасі: РФ наступає на Авдіївку

Від самого ранку росіяни застосували артилерію, авіацію та танки по місту, а далі в хід пішла піхота під прикриттям техніки.

Місцева влада Авдіївки повідомляє про масовані удари по місту. Атакувати населений пункт російська армія розпочала приблизно з п’ятої години ранку 10 жовтня. Окупанти безупинно б’ють з артилерії, танків та авіації, а на півночі від міста тривають важкі бої. Є інформація, що ЗСУ вже втратили декілька позицій в цьому районі.

Заяви росіян

Під ранок російські військові пабліки в Telegram почали повідомляти, що армія РФ начебто розпочала “наземний наступ” в Донецькій області та просунулася “на 200 метрів” на північний захід від Авдіївки.

Як заявляють окупанти, головна мета такої “операції” – перерізати одну з доріг до міста та взяти в напівкільце Авдіївку. Зазначимо, що офіційних підтверджень цієї інформації немає.

Обстріл Авдіївки

В свою чергу місцеві пабліки повідомили, що від п’ятої ранку окупанти почали завдавати масованих ударів по населеному пункту.

“Російські мразоти намагаються штурмувати Авдіївку, вже 12 авіаударів… Місто у вогні. Щойно прилетіло в котрий раз у будівлю заводоуправління АКХЗ (Авдіївський коксохімічний завод – ред)”, – говорилося в повідомленнях.

Пізніше Міністерство внутрішніх справ України підтвердило, що окупанти вдарили по місту з артилерії та танків.

“Сьогодні зранку Авдіївка зазнала артилерійського й танкового обстрілів. Інформації про постраждалих не надходило”, – йдеться у повідомленні.

Важкі бої

Керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш зазначив, що росіяни дійсно завдають ударів по Авдіївці, а на півночі міста тривають важкі бої.

“З 06:00 масовані обстріли з танків, ствольної артилерії та градів. Тривають важкі бої на північ від міста”, – сказав він.

Наразі про загиблих та поранених серед мирних жителів інформації немає.

В свою чергу один із військових повідомив, що російські військові штурмують по всій лінії фронту, від напрямку Красногорівки до Водяного.

“П*дори лізуть по всій лінії фронту, від напрямку Красногорівки до Водяного. Техніки та піхоти тьма, авіація працює безперебійно. Попри великі втрати змогли захопити деякі наші позиції поблизу”, – розказав боєць ЗСУ для пабліку Авдіївка 24/7.

Це підтверджує і український військовий Telegram-канал Deep State.

“В районі Авдіївки у цей час дуже спекотно, ворог вчергове зконцентрував ударний кулак та намагається пробити оборону Сил оборони України, зокрема, в районі населених пунктів Водяне та Красногорівка”, – говориться в повідомлені каналу.

В той же час, як зазначається, українські військові цілий день ведуть бої, стримуючи ворога.

Експерти з посиланням на бійців ЗСУ зазначили, що спочатку росіяни застосували артилерію, авіацію та ракети по селах та самій Авдіївці, а далі в хід пішла піхота під прикриттям техніки, які йдуть не однією колоною.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button