Україна

Загострення на Донбасі – Резніков пов’язав ситуацію з засіданням Радбезу ООН – 1News

Міністр оборони України Олексій Резніков


Міністерство з питань тимчасово окупованих територій

В ході засідання буде розглянуто питання виконання мінських домовленостей

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що загострення на Донбасі пов’язане із засіданням Ради безпеки ООН, яке присвячене мінському процесу. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

“Незаконні збройні формування збільшили кількість провокацій. Це зроблено свідомо напередодні засідання Радбезу ООН, в ході якого буде розглянуто питання виконання мінських домовленостей”, – зазначив політик.

Він також додав, що обстріли створюють небезпеку для мирних жителів, у тому числі дітей. Крім того, за його словами, Росія нарощує інформаційну кампанію для обґрунтування розширення агресії проти України.

1News за темою: Загострення на Донбасі: Українська сторона запросила позачергове засідання ТКГ

Нагадаємо, незаконні збройні формування здійснили артилерійсько-мінометний удар по Станиці Луганській. Противник пробив стіну в дитячому садку, в результаті чого дві співробітниці установи отримали контузію. 

Обстріл почався сьогодні, 17 лютого, близько 9 ранку і тривав приблизно 40 хвилин. Зараз місцеві чекають повідомлення про початок “тиші”. Потерпілих доставили в лікарню, вони перебувають у шоковому стані. Серед дітей поранених і травмованих немає, оскільки снаряд потрапив до зали, де не проходили заняття.

Згодом стало відомо про обстріл залізничної станції Кіндрашівська-Нова. Внаслідок обстрілу було пошкоджено станцію та локомотивне депо.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу дитячого садка у Станиці Луганській та школи у Врубівці. Члени НЗФ вели прицільний обстріл для заподіяння втрат.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button