Україна

ЗАЕС знову знеструмлена – Енергоатом


ЗАЕС знову знеструмлена - Енергоатом

Окупанти пошкодили підстанцію Дніпровську, й атомна електростанція вдруге за тиждень працює на дизель-генераторах.

У середу, 12 жовтня, о 08:59 внаслідок ракетного обстрілу російськими військами було пошкоджено підстанцію Дніпровську на Дніпропетровщині. Внаслідок цього аварійно відключилася лінія зв’язку 750 кВ ЗАЕС – Дніпровська. Про це повідомляє в Telegram Енергоатом.

Отже, Запорізька АЕС виявилася повністю знеструмленою. В автоматичному режимі увімкнулися дизель-генератори.

Енергоатом підготував та відправив на ЗАЕС чергову партію дизельного пального. Проте станом на 10:00 російська сторона не пропускає колону автомобілів компанії.

“Російські обстріли та пошкодження енергетичної інфраструктури, пов’язані з роботою атомних станцій, є таким самим проявом ядерного тероризму, як і безпосередні обстріли ЗАЕС, і призводять до таких же наслідків та загроз радіаційної аварії”, – йдеться у повідомленні Енергоатому.

Також на аварію на ЗАЕС відреагували й у МАГАТЕ. Його голова Рафаель Гроссі заявив, що “повторне відключення ЗАЕС від електропостачання викликає занепокоєння та говорить про необхідність створення захисної зони навколо станції”. Про це написав у Twitter.

Нагадаємо, в ніч на 8 жовтня високовольтну лінію ЗАЕС було пошкоджено в результаті російських обстрілів, що призвело до повного знеструмлення станції.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button