Україна

Забруднення водойм у столиці набуло системного характеру

До Оболонської окружної прокуратури м. Києва надійшли звернення від громадян щодо виявлення зливу нафтопродуктів із дощової каналізації, що впадає в озеро Кирилівське, а також забруднення поверхневих вод каскаду озер Опечень (Почайна) в Оболонському районі, повідомляє 1news з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури. 

Для фіксації обставин події та відібрання зразків забрудненої води на місце події виїжджала слідчо-оперативна група та інспектори Державної екологічної інспекції Московського округу.

“Крім того, враховуючи, що проблема забруднення поверхневих вод у місті Києві набула системного характеру, з ініціативи відділу Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської міської прокуратури 26.11.2021 проведено виїзну оперативну нараду за участю керівництва Оболонської окружної прокуратури м. Києва та співробітників у м. Києві”, – заявили у прокуратурі.

Розслідування за фактом забруднення нафтопродуктами водойм в Оболонському районі розпочатого за ч. 1 ст. 242 УК України (Порушення правил охорони вод).

 

 

 

 

Back to top button