Україна

Заборону на продаж деяких товарів під час локдауну переглянуть

Інформація щодо заборони торгівлі лікарськими засобами, ветеринарними препаратами, пресою та кормами для тварин під час локдауну з 8 по 24 січня, яка вчора з’явилася у мережі, є недостовірною. Про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє 1News.

За його словами, згідно постанови КМУ №1236, яка регулює обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені в період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р., на території України буде дозволена торгівля виключно товарами, що належать до продуктів харчування, на торговельних площах, не менш ніж 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин.

Торгівельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень.

Щодо побутової хімії, то Степанов повідомив, що Кабінет міністрів на засіданні 5 січня прийме певні уточнення.

За словами міністра, коли уряд складав перелік товарів, продаж яких буде заборонений, то виходив з того, що карантинні обмеження триматимуть в Україні лише 16 днів.

Нагадаємо, вчора на сайті Американської торговельної палати в Україні з’явилась інформація, що на період січневого локдауну супермаркетам заборонили продавати побутову хімію, одяг, пресу та інші товари повсякденного вжитку.

У Палаті пояснюють, що, таким чином, «навіть в супермаркетах буде заборонено продавати значну частину товарів повсякденного вжитку: побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання».

Для виконання постанови Кабміну супермаркети будуть змушені або закривати відповідні відділи на території, або забороняти продаж під час розрахунку на касі.

Back to top button