Україна

Заборона виїзду чоловіків після війни: МВС озвучило свою позицію


Заборона виїзду чоловіків після війни: МВС озвучило свою позицію

Колишній радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко запропонував зберегти заборону на виїзд чоловіків за кордон і після закінчення війни.

В Україні розгорвся скандал через гучну заяву колишнього радника міністра внутрішніх справ Вадима Денисенко, який пропонує зберегти заборону на виїзд чоловіків за кордон і після війни – принаймні на 3 роки. Про це він написав на свой сторінці в Facebook.

Таку пропозицію він аргументував тим, що після зняття діючих обмежень з країни виїде ще мільйон громадян.

“Я впевнений, що навіть після війни потрібно продовжити заборону виїзду чоловікам за кордон ще, як мінімум, на 3 роки. Інакше ми просто не збережемося як нація”, – написав Денисенко сьогодні вранці.

Після хвилі хейту на таку заяву відреагувала прес-служба МВС України.

“На численні запити журналістів повідомляю офіційно: Вадим Денисенко не є радником Міністра внутрішніх справ”, – зазначила речниця міністерства Марʼяна Рева.

Також у відомстві підкреслили, що озвучена Денисенком пропозиція заборонити чоловікам виїздити з України навіть після війни є його особистою думкою. 

Після цього сам Денисенко також відреагував на хвилю невдоволення в Мережі. Зокрема він наголосив, що мав на увазі саме “обмеження”, а не “заборону”. Хоча наведені ним винятки із “обмежень” передбачають лише виїзд “на лікування, в тому числі ПТСР”, а також “право на відпустку за кордоном, відрядження” для “військових, особливо тих, які пройшли бойові дії”.

Денисенко наголосив, що без цих “обмежень” в Україні збільшиться частка мігрантів з Азії.

Нагадаємо, термін дії воєнного стану та мобілізації в Україні продовжено ще на 90 діб, принаймні до 15 листопала поточного року.

Відстрочок буде менше. Нові правила мобілізації

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button