Україна

Заарештували будівлю у Києві виробника ядерного палива з РФ


Заарештували будівлю у Києві виробника ядерного палива з РФ

У ході досудового розслідування виявлено будівлю, площею 928,1 кв. метр в історичному центрі Києва, вартістю понад 30 млн. гривень.

 
За участю прокурорів Офісу Генерального прокурора на будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива, підпорядкованому Росатому, суд наклав арешт з метою недопущення його перереєстрації та повернення надалі до доходу держави. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.
 
За процесуального керівництва Офісу генпрокурора здійснюється досудове розслідування з кримінального провадження за фактом фінансування військової агресії Російської Федерації. Правоохоронці вживають заходів з метою виявлення активів, які розміщені на території України та належать державі-агресору, для запобігання їх виведенню та переоформленню права власності.
 
У ході досудового розслідування виявлено будівлю, площею 928,1 кв. м, в історичному центрі Києва, вартістю понад 30 млн. гривень. Вона належить та використовувалася АТ Твел, створеним указом президента держави-агресора. При цьому відомості про право власності на цю будівлю з метою приховання до Державного реєстру прав на нерухоме майно не вносилися. Вони відображалися у документах Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна.
 
Вирішується питання передачі будівлі в управління АРМА.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ДСУ Нацполіції України.
 
Нагадаємо, СБУ викрила на співпраці із ворогом одного з керівників Укренерго. Підозрюваний, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно погодився на співпрацю з окупаційною владою.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button