Україна

Заарештовано об’єкти хімзаводу, пов’язаного з РФ


Заарештовано об єкти хімзаводу, пов язаного з РФ

Заарештовано корпоративні права на суму понад 2,3 млрд гривень та 35 об’єктів нерухомості підприємства.

 
Як встановили співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України спільно з колегами-правоохоронцями, посадовці підприємства запровадили схему, завдяки якій приховали реального власника та вигодонабувача. Окрім того, налагодили механізм ухилення від сплати податків. Про це 9 серпня повідомляє Національна поліція.
 
Ця компанія є одним із найбільших виробників органічних хімічних речовин на території України та підконтрольна російській нафтовій компанії, що входить до топ 10 світових компаній у цій сфері. Отримані доходи нафтокомпанії поповнюють бюджет Росії, з якого фінансується “друга армія світу” та її дії на території нашої держави.
 
Під час слідства правоохоронці встановили, що за 2017 – 2022 роки посадові особи підприємства – виробника органічних хімічних речовин в Україні – ухилилися від сплати понад 3 млрд грн податків. Також незаконно перерахували на користь юридичної особи – нерезидента, підконтрольного російській нафтовій компанії, понад 5 млрд грн для подальшої їхньої легалізації.
 
З метою запобігання проведенню будь-яких операцій та виведення активів на корпоративні права підприємства на суму понад 2,3 млрд грн, а також на 35 об’єктів нерухомості цього підприємства накладено арешти.
 
Процесуальні заходи проводилися в рамках кримінального провадження, що розслідується за фактами ухилення від сплати податків та легалізації (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом. Досудове розслідування здійснюється детективами Бюро економічної безпеки під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора у взаємодії із Державною податковою службою України.
 
 
Нагадаємо, раніше поліція України наклала арешт на білоруське підприємство, бенефіціарним власником якого є громадянин Білорусі. Правоохоронці вилучили майно та корпоративні права підприємства, площею понад 20 000 квадратних метрів з капіталом понад 112 млн. гривень.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button