Україна

За систематичне порушення ПДР в українців відбиратимуть водійські посвідчення

У перспективі ми будемо забирати права у людей, систематично перевищують швидкість на дорозі, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу МВС.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі каналу «Україна 24».

«Сьогодні деякі покидьки сідають за кермо, їдуть зі швидкістю 200 км / год, після цього викладають порушення в соціальні мережі. Є покидьки, які публікують «я сьогодні порушив п’ять разів, заплатив 1200 грн, все одно буду порушувати». У перспективі будемо пропонувати забирати права у людей, систематично перевищують швидкість на 50 км / год і більше. Це вбивці на дорогах “, – заявив заступник міністра внутрішніх справ.

Антон Геращенко наголосив, що законопроект №2695, який буде розглядатися у вівторок, 16 лютого, поставить крапку в цьому питанні.

«Справа також у тому, що зараз досить великий штраф за водіння в нетверезому стані – 10 200 грн, повторно – 20400 грн. Але це не зупиняє порушників, вони знову і знову сідають за кермо нетверезі. Ми запропонували в законопроекті, щоб за повторність був адміністративний арешт », – пояснив заступник міністра.

Він також розповів, скільки водіїв сідають за кермо в нетверезому стані.

«В минулому році 129 340 раз українські водії сідали за кермо п’яні, це встановлено патрульної поліцією. З цих 129 340 осіб найбільш агресивними були 9456, це люди, які сіли за кермо в нетверезому стані повторно. І після того, як їх піймали, ще 7904 людини сіли за кермо в нетверезому стані втретє “, – зазначив Антон Геращенко.

 

 

 

 

Back to top button