Україна

За п’ять місяців війни в Україні загинуло близько 18 медиків


За п ять місяців війни в Україні загинуло близько 18 медиків

Незважаючи на цілеспрямоване знищення медичної інфраструктури, система охорони здоров’я працює та трансформується відповідно до потреб, що виникли з війною.

За п’ять місяців повномасштабної війни в Україні загинули щонайменше 18 медиків, ще понад 50 отримали поранення. Про це повідомили у прес-центрі МОЗ.

“П’ять місяців боротьби з повномасштабною російською агресією, 150 днів опору, незламності на шляху до перемоги. З 24 лютого країна-терорист вбила щонайменше 18 медичних працівників, ще понад 50 отримали поранення”, – йдеться у повідомленні.

Незважаючи на цілеспрямоване знищення медичної інфраструктури, система охорони здоров’я працює та трансформується відповідно до потреб, що виникли з війною. Це і збирання коштів у рамках ініціативи UNITED24, робота над створенням Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої першою леді, працевлаштування всередині переміщених медиків, медична евакуація пацієнтів за кордон, покращення системи реабілітації в Україні.

Щотижня здійснюють близько чотирьох евакуаційних рейсів на лікування українців за кордоном. Наразі вже 17 держав приймають українських пацієнтів у найкращих спеціалізованих клініках. До того ж, було виконано 17 медичних конвоїв для транспортування дітей з онкологічними захворюваннями лікування за кордон. Загалом на лікування за кордон відправили 1274 українці.

Українська телеведуча Маша Єфросиніна показала світові кадри роботи парамедиків на передовій під час війни з Росією.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button