Україна

За програмою «єПідтримка» українці вже витратили понад мільярд гривень

Громадянам України з початку дії програми “єПідтримка” виплачено майже 6,4 млрд грн, із яких вони вже витратили понад 1 млрд гривень, передає 1news з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

“З початку запуску програми єПідтримка понад 6,7 млн українців подали заявки в Дії на отримання 1000 грн. За три тижні дії програми громадянам вже виплачено майже 6,4 млрд грн. Понад 1 млрд грн з отриманих коштів українці вже витратили”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, за видами витрат найпопулярнішими стали: книжкові магазини – 361 млн грн, кінотеатри – 300 млн грн, театри, концерти та розважальні послуги – 138 млн грн, залізничні та авіа пасажирські перевезення – 134 млн грн і спорт – 90 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня 2021 року в Україні офіційно запрацювала державна програма “єПідтримка” з виплати 1 тисячі гривень громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Наразі тисячу гривень за вакцинацію можна оформити в таких банках: А-банк, Альфабанк, izibank, Монобанк, Ощадбанк, Приватбанк, Райффайзен Банк і Укргазбанк. З другої половини січня 2022 року програму буде розширено – українці, старші за 60 років, зможуть витратити кошти за програмою на придбання ліків.

Відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

 

 

 

 

Back to top button