Україна

За півроку війни Метінвест передав військовим 266 автомобілів


За півроку війни Метінвест передав військовим 266 автомобілів

Компанія передала захисникам близько 150 одиниць спеціальної техніки зі своїх підприємств та закупила за кордоном понад 120 авто.

За шість місяців війни проти Росії компанія Метінвест передала на потреби армії 266 автомобілів, повідомляється на сайті компанії.

Українським захисникам передали 144 спецмашини з підприємств компанії, а також закупили 122 автомобілі з-за кордону.

Спецтехніка Метінвесту використовується на перевезеннях, передислокаціях та зміцненні позицій. Її також використовують для будівництва оборони міст та фортифікаційних споруд у полях Донецької області.

Окрім своєї спецтехніки, компанія закупила автомобілі за кордоном. У липні захисники отримали від Метінвесту останню партію із ста автомобілів. Переважно це пікапи, які використовуються на всіх ділянках фронту, щоб доставляти боєкомплекти та особовий склад, евакуювати поранених, перевозити продукти, речі, матеріали та інші важливі вантажі. Також ввезли повнопривідні джипи та мікроавтобуси. Загалом на фронт поїхали 122 закордонні автомобілі вартістю понад 2 мільйони євро.

Також у липні для потреб військових медиків Головному управлінню розвідки передали 20 спецмашин швидкої допомоги вартістю 300 тисяч євро.

“На передовий успіх військових багато в чому залежить від технічного забезпечення. Щоб покращити мобільність наших захисників, Група Метінвест системно надає автомобілі підрозділам ЗСУ. Ми допомагаємо українській армії захистити суверенітет та перемогти, а українцям вижити та вистояти”, – пояснив акціонер компанії Метінвест Рінат Ахметов.

Нагадаємо, днями компанія повністю обладнала спецпідрозділ Альфа. До пакету допомоги на 30 млн гривень увійшли бойові дрони, броньовані машини, тепловізори та одяг.

Загалом за півроку війни Метінвест направив на допомогу Україні та українцям понад 1,9 млрд грн. Окрім захисної амуніції компанія забезпечує військових пальним, автомобілями, дронами, тепловізорами, медикаментами тощо.


Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button