Україна

За колабораціонізм: суд зобов’язав відкрити справу проти власників Епіцентр


За колабораціонізм: суд зобов’язав відкрити справу проти власників Епіцентр

Олександра Герега та його дружина Галина до липня 2022 року виплачували заробітну плату управителю колишніх Епіцентрів на захопленій Донеччині, який нині є депутатом від прокремлівської партії Єдина Росія.

Печерський райсуд Києва зобов’язав Офіс генерального прокурора відкрити справу за колабораціонізм щодо власників мережі Епіцентр – нардепа Олександра Гереги та його дружини Галини. Про це у п’ятницю, 5 квітня, повідомляє Радіо Свобода.

Приводом для відкриття справи мають стати факти з розслідування Схем, в якому йшлося про те, що власники мережі з 2014 року і до кінця липня 2022 року щомісячно виплачували заробітну плату управителю колишніх Епіцентрів на захопленій Донеччині Геннадію Гальчуку, який нині є депутатом від прокремлівської партії Єдина Росія.

Раніше Офіс генпрокурора відмовлявся відкривати справу за переданими від партії Народовладдя матеріалами, пояснюючи це тим, що документ “не містить об’єктивних фактичних даних, які б достовірно свідчили про наявність ознак кримінальних правопорушень”, тому “підстав для внесення відомостей до ЄРДР немає”.

Раніше повідомлялося, що після виходу розслідування журналістів відкрили справу проти голови АМКУ Павла Кириленко.

Стеження за журналістами. Скандал у СБУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button