Україна

За кількістю партій Україна зрівнялася Британію

В Україні існує ринок політичних партій, який чітко свідчить, що вони є прибутковими організаціями, і їх використовують з маніпулятивними цілями, пише 1NEWS з посиланням на «Укрінформ».

Про це розповіла голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

«Зараз в Україні зареєстровано 370 партій. Наприклад, у Литві їх 77, Польщі – 87, Німеччині – 116, у Великій Британії – 379 (тобто ми дуже близькі до них), Франція – 680 політичних партій, в Іспанії політичних об’єднань зареєстровано 5 тисяч. Тому очевидно, що виключно статистичні дані скоріше демонструють певну циклічність процесів, і те, що в Україні були належні умови для реєстрації політичних партій», – зазначила Айвазовська.

За її словами, у нашій країні «існує ринок політичних партій, який чітко показує, що вони є прибутковими організаціями, і їх використовують з маніпулятивними цілями».

На думку Айвазовської, діяльності партій в Україні має регламентуватися досконалим ліберальним законодавство, але з досить жорстким контролем.

«Неупередженість не означає повну безконтрольність з точки зору підзвітності, прозорості, відкритості діяльності, і для громадян, і у першу чергу членів політичних партій», – уточнила Айвазовська.

 

 

 

Back to top button