Україна

За два дні до Африки відправлено 136 тис. тонн сільгосппродукції


За два дні до Африки відправлено 136 тис. тонн сільгосппродукції

Загалом за останні два дні українські порти залишили 15 кораблів із 486 тисячами тонн вантажу, повідомляють у Мінагрополітики.

 
За два останні дні Україна відправила “зерновим коридором” до африканських країн 136 тис. тонн сільгосппродукції на шести суднах (31 жовтня – 1 листопада). Ще одне – сьоме судно в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН відбуло до Ефіопії з 30 тис. тонн пшениці. Про це повідомляють у Мінагрополітики.
 
“Загальний тоннаж відправок пшениці до країн, що її потребують, в рамках ЗПС ООН становить 220 тис. тонн. Всього за останні два дні українські порти залишили 15 кораблів із 486 тисячами тонн вантажу. Таким чином, незважаючи ні на що, Україна продовжує виконувати роль світового гаранта продовольчої безпеки”, – йдеться у повідомленні.
 
У міністерстві зазначають, що за три місяці роботи “зернового коридору” з портів Великої Одеси вийшли 423 кораблі з 9,8 млн. тонн аграрних вантажів (зерно, олійні та продукти переробки). Пшениці коридором було реалізовано 2,9 млн тонн, з яких до країн Африки пішло 772 тис. тонн (26,86%).
 
Нагадаємо, 29 жовтня Росія заявила про свій вихід із зернової угоди нібито через атаку України на кораблі Чорноморського флоту за допомогою безпілотників у Криму.
 
Як зазначив посол України в Туреччині Василь Боднар, “зернова угода” після виходу з неї Росії фактично продовжує діяти, оскільки вихід РФ із домовленостей не означає, що вони заблоковані.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button