Україна

За допомогою програми фінансової допомоги уряд планує залучити до вакцинації 24 млн українців

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що за допомогою програми фінансової допомоги Кабмін має намір забезпечити вакцинацію більше половини населення України. Про це йшлося в інтерв’ю Шмигаля “Радіо Свобода”, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“Ми підтримуємо 5 напрямків, найбільш постраждалих під час COVID. Це креативні індустрії, кіно, театри, музеї, спортивні центри та перевезення всередині України, авіа- та залізничні. Ось ці напрямки здобудуть підтримку. Вона буде досить значною, якщо враховувати, що ми хочемо, щоб вакцинованих було близько 24 мільйонів українців, 20-24 мільйони – це та кількість, яка дасть змогу набути колективного імунітету у нашій державі”, – зазначив Шмигаль.

Віртуальну тисячу гривень зможуть отримати всі громадяни України, які пройшли повний курс імунізації двома дозами, незалежно від дати.

Програма працюватиме з 19 грудня цього року до 18 грудня 2022 року.

Нагадаємо, в середині листопада президент України Володимир Зеленський  пообіцяв, що держава виплатить по 1 тис. грн всім українцям, які отримали два щеплення від Covid-19.

Він уточнив, що за ці кошти можна буде придбати абонемент до спортзалу або фітнес-клубу, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або виставковий центр або купити квитки для подорожей всередині країни – на внутрішні авіа, залізничні перевезення.

Стартує ця програма 19 грудня. На неї виділять близько 3 млрд гривень.

Через кілька днів Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект № 6297 про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, введених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Back to top button