Україна

За допомогою Дії можна отримати статус безробітного

За допомогою Дії можна отримати статус безробітного

Фото: Скриншот видео

У Дії з’явилася послуга з оформлення статусу безробітного

Послуга доступна для українців, які втратили роботу під час війни та проживають на тимчасово окупованих територіях або там, де ведуться активні бойові дії.

Отримати статус безробітного тепер можна на порталі та у додатку Дія. Про це 20 травня повідомило Міністерство цифрової трансформації України.

Зазначається, що скористатися послугою можуть українці, які були офіційно працевлаштовані, але втратили роботу через війну або не можуть продовжувати діяльність як ФОП через воєнний стан та зареєстровані на тимчасово окупованих територіях або там, де ведуться активні бойові дії.

“Подати заявку та оформити виплати в Дії можна за кілька хвилин, а кошти надійдуть на вашу картку єПідтримка. Держава продовжує підтримувати та робить все можливе, щоб допомогти кожному українцю. А команда Мінцифри працює над тим, щоб найважливіші соціальні послуги можна було отримати просто та зручно онлайн”, – наголосив глава відомства Максим Федоров.

Також у Мінцифри уточнили, як можна скористатися послугою:

  •     у додатку виберіть меню Послуги та пункт Допомога з безробіття, на порталі – послугу з набуття статусу безробітного;
  •     підтвердіть, що ви дійсно втратили роботу і не є студентом денної форми навчання,
  •     після підтвердження даних виберіть місто та центр зайнятості, де хочете отримати статус;
  •     за необхідності залиште свої паспортні та контактні дані, виберіть періодичність отримання виплат та картку єПідтримка, на яку нараховуватиметься допомога. Якщо у вас немає картки, можете оформити її у додатку;
  •     уважно перевірте ще раз заяву і підтвердіть її.
  •     чекайте, коли працівники центру зайнятості опрацюють вашу заявку. Ви отримаєте push-повідомлення у додатку.

Раніше повідомлялося, що Мінцифри відновило у Дії комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб. Українці знову зможуть оформити довідки та соціальні виплати для себе та своїх дітей онлайн.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button