Україна

За добу відбулося 70 бойових зіткнень – Генштаб


За добу відбулося 70 бойових зіткнень - Генштаб

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, зазначає Генштаб у вечірньому зведенні.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір вівторка, 5 грудня.

“Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 70 бойових зіткнень. Ворог завдав 4 ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться в повідомленні.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили п’ять атак ворога в районах Синьківки Харківської області та Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямку сили оборони відбили 13 атак ворога, який за підтримки авіаці намагався витіснити українські підрозділи із зайнятих рубежів у районах Білогорівки Луганської області та Тернів, Спірного, Веселого, Роздолівки, Донецької області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито дев’ять російських атак у районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 23 атаки ворога в районах східніше Новобахмутівки, Степового, північно-східніше Бердичів, Авдіївки, Сєверного, Первомайського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де росіяни здійснили 13 атак на позиції наших захисників.

На Шахтарському напрямку нашими відбито атаку ворога південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили всі атаки ворожий військ західніше Вербового Запорізької області.

У Херсонській області Сили оборони продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра і завдають вогневого ураження росіським військовим.

Протягом доби авіація сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири – по пунктах управління і три – по зенітно-ракетних комплексах ворога. Силами й засобами протиповітряної оборони України було знищено російський бомбардувальник Су-24М.

Підрозділами ракетних військ нанесено уражено шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один пункт управління, один склад боєприпасів, дві станціям РЕБ і 11 артилерійських засобів ворога.

Раніше повідомлялося, що українські військові за минулу добу знищили 1030 російських солдатів. Загальна кількість ліквідованих ворожих бійців з початку вторгнення орієнтовно становить 333 840 осіб.

ЗСУ знищили російський бомбардувальник Су-24М

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button