Україна

За добу відбулося 44 боєзіткнення – Генштаб ЗСУ


За добу відбулося 44 боєзіткнення - Генштаб ЗСУ

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір неділі, 5 листопада.

“Протягом доби відбулося 44 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 34 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Також російські окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши 1 керовану авіаційну ракету Х-59 та 1 керовану ракету Х-31П. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено ракету Х-59. Руйнувань та пошкоджень зазнали інфраструктурний об’єкт, приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. На жаль, є поранені серед цивільного населення”, – йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки, північно-східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області, українські бійці відбили там атак

На Бахмутському напрямку ворог 4 рази безуспішно намагався відновити втрачене положення поблизу Кліщіївки й Андріївки Донецької області, вів безуспішні штурмові дії в районах Богданівки, Хромового та Південного Донецької області, де наші захисники відбили ще 5 атак.

На Авдіївському напрямку російські війська вели безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області, Сили оборони відбили 6 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Мар’їнки Донецької області, Силами оборони відбито 17 атак.

На Запорізькому напрямку безуспішними були штурмові дії росіян північно-західніше Вербове, Роботиного, північніше Нестерянок, П’ятихаток Запорізької області.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 4 розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ уразили 3 артилерійські засоби та 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що спецпризначенці СБУ Альфа за тиждень знищили понад 100 одиниць російської техніки, серед якої БМПТ Термінатор та важка вогнеметна система Сонцепьок.

Момент “прильоту” у Керчі потрапив на відео

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button