Україна

За добу на Луганщині четверо загиблих – голова ОВА

За добу на Луганщині четверо загиблих - голова ОВА

Фото: t.me/luhanskaVTSA

Наслідки російських обстрілів у Луганській області

Населені пункти регіону зазнали численних обстрілів. Ворог зосередив близько 15 вертольотів для наступу у напрямку села Боровеньки та Сєвєродонецька.

Минулої доби Сєвєродонецьк витримав 15 артилерійських атак ворога, вкотре постраждало підприємство Азот. Загалом у Луганській області четверо загиблих, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

“Практично щодня гине мирне населення, втрачаємо житловий фонд, індустрію. Без людей, будинків, заводів – таке життя Луганщині хоче нав’язати “русский мир”… Учора в Привіллі біля річки Сіверський Донець було знайдено двох загиблих із пошкодженнями у вигляді мінно-вибухових травм, також надійшла інформація про втрачені життя у Золотому та Попасній”, – уточнив губернатор.

Крім того, лікарі в Дніпрі борються за життя 15-річної дитини з Гірського, яка позавчора після обстрілу населеного пункту росіянами зазнала травми нирок. Також осколкове поранення завдано жителю Сєвєродонецька.

Гайдай додав, що вдень 17 травня росіяни вкотре відкрили вогонь по Азоту, пошкоджено одну з адмінбудівель та прохідну. Руйнування отримали 12 багатоповерхівок, у кількох з них згоріли квартири та дах. Також полум’ям було охоплено торгові павільйони міста.

Села Попаснянської громади зазнали ракетно-бомбових ударів з літаків Су-35, пошкоджено будинки у Золотарівці, Комишувасі, Врубівці, а також у Гірському.

“Для авіаційної підтримки наступальних дій агресор зосередив у Луганській області близько 15 вертольотів, намагається вести наступ у напрямку населених пунктів Боровеньки та Сєвєродонецьк”, – наголосив голова ОВА.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button