Україна

За добу на Харківщині загинули четверо людей


За добу на Харківщині загинули четверо людей

Ворог обстрілював Харків та населені пункти області з РСЗВ, а також випускав ракети, частина з яких самоліквідувалася на території РФ.

Уночі 9 вересня ворог інтенсивно обстрілював Харків та область. За добу загинули чотири мирні жителі, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Він уточнив, що ворог бив із РСЗВ та випускав ракети, частина з яких “самоліквідувалася” на території Росії.

“У Харкові внаслідок російського терору сталася пожежа та руйнація триповерхової адмінбудівлі в Салтівському районі, є влучення в Київському районі – постраждала одна жінка 53 років”, – зазначив голова ОВА.

Протягом доби під вогнем окупантів перебували Ізюмський, Харківський, Чугуївський та Богодухівський райони області.

“Вночі ворог завдавав інтенсивних ударів по Харківському району – одна ракета влучила в землю поблизу приватних будинків, пошкоджено вікна. Вранці медики госпіталізували чоловіка в Дергачівській громаді, де також окупанти продовжують здійснювати терор проти мирного населення”, – інформував Синєгубов.

Він додав, що у Чугуєві загинула жінка 60 років. Пошкоджено приватні будинки, навчально-спортивний центр, господарські споруди.

“Загалом за добу медики госпіталізували десять осіб: вісім – у Харкові, одну – у Лозівському районі, одну – у Чугуївському районі. Чотири людини загинули (двоє – Харків, одна – Чугуївщина, одна – Ізюмський район)”, – підсумував голова ОВА.

За попередніми даними прокуратури, окупанти завдали ударів по Харківщині ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області РФ. Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Раніше повідомлялося, що вночі у п’ятницю війська РФ атакували Салтівський район Харкова. Постраждав один із вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, внаслідок ворожих ударів по обласному центру вранці 8 вересня двоє людей загинули і п’ятеро отримали поранення.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button