Україна

За чотири місяці війни в Україні загинули 338 дітей


Внаслідок бомбардувань та обстрілів РФ пошкоджено 2061 навчальний заклад, з них 213 зруйновано повністю.

За чотири місяці повномасштабної збройної агресії РФ в Україні постраждали 948 дітей – 338 загинули та 610 отримали поранення. Про це 24 червня повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

“Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 335, Харківській – 177, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 55, Херсонській – 52, Миколаївській – 48, Запорізькій – 31, Сумській – 17”, – уточнили у ГПУ.

Наголошується, що цифри не остаточні, оскільки триває робота у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ українських міст і сіл пошкоджено 2061 навчальний заклад, з них 213 зруйновано повністю.

Ювенальні прокурори інформували, що 23 червня внаслідок вибуху фосфорної бомби у Сумському районі Сумської області 13-річний хлопчик отримав опік ніг, а у Чугуєві Харківської області через російські обстріли поранення отримали двоє дітей дев’яти та шести років.

Під час артилерійського обстрілу Лисичанська Луганської області було поранено дитину. Крім того, через обстріл окупантами Волноваського району Донецької області п’ятеро дітей загинули і стільки ж постраждали.

Також стало відомо, що внаслідок невибіркових обстрілів військовослужбовцями РФ житлових будинків у Маріуполі Донецької області з березня по травень загинули дев’ятеро дітей та вісім отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Нагадаємо, в результаті російського обстрілу пляжу в місті Часів Яр Донецької області одна людина загинула і 11 отримали поранення. Серед постраждалих – шестеро дітей.

У Маріуполі окупанти створюють “путлерюгенд”


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button