Україна

За час війни Метінвест передав допомоги на 1,2 млрд гривень

За час війни Метінвест передав допомоги на 1,2 млрд гривень

Фото: Метинвест

Метінвест продовжує надавати допомогу українцям

Компанія забезпечує захисників України амуніцією, а населення продуктами та іншою гумдопомогою.

 

Група Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новинського з початку війни направила на допомогу захисникам і населенню 1,176 млрд гривень, повідомляє прес-служба компанії у четвер, 5 травня.

 

Зокрема, для ЗСУ, тероборони і Нацполіції сумарно буде передано 100 тисяч бронежилетів, 10 тисяч із яких закуплено, а решту виготовляють із використанням сталевих пластин, виробництво яких налагодила компанія Метінвест.

 

Також закуплено 1100 тепловізорів, понад 8100 касок, понад 25 000 медичних турнікетів і аптечок, близько 20 дронів, понад 110 одиниць автотранспорту, виготовлено 60 000 протитанкових їжаків і понад 20 000 шипованих ланцюгів проти коліс.

 

Разом з компанією ДТЕК Метінвест став одним із засновників гуманітарного проекту Рятуємо життя. Робота проекту координується з фондами Ахметова і Новинського. Проект купує та доставляє гуманітарні вантажі, передусім харчові продукти, з Європи в Україну. За два місяці близько 30 тисяч людей отримали допомогу.

 

Також Група Метінвест бере участь у забезпеченні медикаментів і медобладнання для лікарень і амбулаторій.

 

Крім того, для допомоги співробітникам компанії у Запоріжжі відкрили Центр реабілітації та реінтеграції, де переселенці можуть отримати медичну і психологічну допомогу, а також знайти нове місце роботи чи перенавчитися. Другий центр відкривається в Кам’янському. Загалом на підприємствах Метінвесту підготували понад 4000 вакансій для маріупольців і авдіївців.

 

Також у Запоріжжі, Кривому Розі, Кам’янському і Покровську облаштовано 6000 місць для проживання працівників і їхніх сімей.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button