Україна

За час війни Ахметов передав на допомогу Україні 2,1 млрд грн

За час війни Ахметов передав на допомогу Україні 2,1 млрд грн

Фото: facebook.com/AkhmetovFDU

Бізнеси Ахметова допомагають захисникам України та населенню

Допомогу українським захисникам та громадянам здійснюють Фонд Ахметова, ДТЕК, Метінвест та ФК Шахтар.

Бізнесмен Рінат Ахметов з початку війни проти Росії передав понад 2,1 млрд грн для потреб Збройних сил України, територіальної оборони та надання допомоги населенню, повідомляє прес-служба компанії SCM.

“З 24 лютого Рінат Ахметов вже передав понад 2,1 млрд грн або майже 72 млн доларів на допомогу Україні та українцям. Для цього він об’єднав зусилля бізнесів SCM, Фонду Ріната Ахметова та футбольного клубу Шахтар. Для того, щоб допомога була максимально ефективною, її напрями та обсяги визначаються у координації з центральною та місцевою владою”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, для потреб захисників закуплено засоби індивідуального захисту, дрони, тепловізори, протитанкові їжаки, фортифікаційні споруди, аптечки та інше.

Фонд Ахметова разом із бізнесами SCM організували гуманітарну допомогу населенню ліками, продуктами харчування, допомагають у евакуації та облаштуванні притулків.

У містах присутності бізнесів SCM розгортаються центри підтримки та робочі місця для переселенців, надається паливо, матеріали та будь-яка доступна допомога комунальним службам.

Укрзалізниці надається вугілля для евакуаційних поїздів.

Компанія ДТЕК також безкоштовно постачає електрику медикам, пекарям, військовим у Києві, Донецькій та Дніпропетровській областях.

Бізнеси Ахметова разом із його Фондом організували гуманітарний проект Рятуємо життя для закупівлі, доставки та передачі гуманітарних вантажів із Європи.

Футбольний клуб Шахтар розгорнув Shelter Centre на Арені Львів (прийняв вже понад 500 переселенців) та розпочав серію благодійних матчів Shakhtar Global Tour for Peace in Ukraine.

Медіа Група Україна спільно з іншими медіа-групами розгорнула міжнародний канал іномовлення FreeДом, на який щомісяця спрямовує мільйони гривень.

Крім того, ще до початку війни бізнеси SCM з ініціативи Ахметова передали державі авансом 1 млрд грн податків за 2022 рік.

Разом з початку 2022 року загальний обсяг переданих Україні Рінатом Ахметовим коштів становить понад 3 млрд грн або понад 100 млн доларів.

Загалом Фонд Ахметова, бізнеси SCM та футбольний клуб Шахтар надали гуманітарну допомогу 1,5 млн осіб. Допомога безпосередньо від Фонду охопила 720 тисяч людей.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button