Україна

За час пандемії в Україні закрився кожен четвертий ресторан

Про це повідомила директор компанії “Ресторанний консалтинг” Ольга Насонова в коментарі УНН, передає 1NEWS.

Ресторанний бізнес в Україні втратив 25% ринку протягом минулого року у зв’язку з карантинними заходами.

“Сфера ресторанів втратила за минулий рік 25% ринку, ближче до 30% навіть. Це дуже багато”, – зазначила Насонова, уточнивши при цьому, що, в той же час, цей показник значно менший прогнозованого раніше, оскільки багато експертів очікували падіння на рівні 50%.

При цьому вона уточнила, що ресторанні заклади в Україні виявились “дуже живучими”, і власники зуміли домовитися з орендодавцями про зниження плати, скоротити персонал і значно оптимізувати витрати. Крім того, за інформацією Насонової, багато закладів громадського харчування пропонували клієнтам доставку готових страв, самовивіз, подарунки до замовлення “з собою” і навіть таємний запуск в зал ресторану для постійних клієнтів.

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button