Україна

З Європи надійде рекордний об’єм електрики


З Європи надійде рекордний об єм електрики

Станом на ранок в Україні з різних причин залишаються знеструмленими майже 500 населених пунктів.

Україна другий день поспіль імпортує рекордні обсяги електроенергії з країн Європи. Про це повідомило Укренерго у четвер, 4 липня.

Вказано, що імпорт буде вестись протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини і Молдови загальним обсягом 35 212 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1660 МВт. Це на 1 000 МВт-год більше, ніж було імпортовано 3 липня.

Також вчора Україна залучала аварійне постачання електроенергії з Польщі та Словаччини.

Сьогодні обленерго застосовують дві черги графіків погодинних відключень до 13:00. А з 13:00 та до 23:00 будуть діяти 3 черги відключень.

“Черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживання кожної області розділено на 6 черг. Скільки черг засовувати у всіх регіонам одночасно – визначає Диспетчерський центр Укренерго, для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз – визначають обленерго у кожному регіоні”, – розповіли у компанії.

Споживачі можуть дізнатися про те, до якої черги вони відносяться та графік вдключень, на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соцмережах.

Станом на ранок залишалися знеструмленими 494 населених пункти. Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Через негоду знеструмлювались споживачі у Тернопільській, Хмельницький і Чернівецькій областях.

З технічних причин знеструмлювалися споживачі у Запорізькій, Житомирській, Рівненській областях.

“Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі”, – уточнили в Укренерго.

Раніше повідомлялося, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

А напередодні стало відомо, коли в Україні може покращитись ситуація зі світлом. В Укренерго анонсували завершення ремонту частини генерувального обладнання.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × three =

Back to top button