Україна

З’явилися кадри викрадення гелікоптера РФ


З’явилися кадри викрадення гелікоптера РФ

Пілот Максим Кузьмінов сам звʼязався з представником української розвідки. Після узгодження деталей він перетнув кордон на малій висоті в режимі радіотиші.

У мережі з’явилися кадри спецоперації ГУР під назвою Синиця, в рамках якої російський пілот Максим Кузьмінов здався в полон Україні разом із бойовим вертольотом Mі-8.

28-річний капітан Максим Кузьмінов сам звʼязався з представником української розвідки, розповів, що перебуває біля кордону, передав своє місцезнаходження. Кордон пілот перетнув на малій висоті в режимі радіотиші. Під час фінальної стадії операції Кузьмінов отримав поранення.

“Основа мого вчинку – не сприяти цим військовим злочинам. Я прекрасно знаю, чим це закінчиться. Україна однозначно переможе у цій війні”, – пояснив пілот.

Зараз він у безпеці і дає свідчення про російську авіацію й аеродромну мережу.

Це перша операція від початку повномасштабного вторгнення, коли вдалося захопити в боєздатному стані нову російську авіатехніку і переманити на свій бік фахового льотчика. Операцію провели 9 серпня 2023 року на території Вовчанської територіальної громади Харківської області, готувалися до неї кілька місяців.

Нагадаємо, у серпні російський вертоліт Мі-8 разом з усім екіпажем перелетів до України та здався ЗСУ.

Буданов розкрив деталі спецоперації з виманювання російського Мі-8

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button