Україна

З’ясувалося, що Поклонська брала участь в арешті Сенцова

Наталя Поклонська – депутат Держдуми РФ, колишній “прокурор” анексованого Криму вимагала взяти українського режисера Олега Сенцова під варту як прихильника “Правого сектора”, який підозрювався в скоєнні злочинів портив громадського порядку і безпеки, інформує 1NEWS.

Про це в Facebook повідомив адвокат Дмитро Дінзе, який оприлюднив протокол судового засідання в справі Сенцова за травень 2014 року.

Також адвокат опублікував довідки, на основі яких Сенцова заарештували.

“Сенцов є прихильником праворадикальних ідей, прихильником українського націоналістичного радикального руху “Правий сектор”, активним учасником націоналістичного мітингу “Євромайдан” в Києві (листопад 2013 – лютий 2014 року), в результаті якого було повалено легітимний уряд України”, після чого повернувся на півострів і проводив “активні дії, спрямовані на дестабілізацію обстановки в Криму”, – сказано в одній з них.

Нагадаємо, Європарламент вимагає негайно звільнити Сенцова та інших політв’язнів. Євродепутати вважають, що їхні справи суперечать міжнародному праву і елементарним стандартам правосуддя.

 

 

 

 

 

 

Back to top button