Україна

З’ясувалося – хто керує кампанією “слуг народу” на місцевих виборах

Старих представників Зе!Команди, які працювали у регіонах на минулих виборах координує Ілля Павлюк, якого одночасно називають керівником всією виборчої кампанії “Слуги народу” на місцевих виборах, передає 1NEWS з посиланням на “Українську правду“.

Павлюк є непублічним членом команди президента Володимира Зеленського, він допомагав лідеру студії “Квартал 95″ ще під час президентських виборів”.

Джерело стверджує, що Зеленський запропонував навіть посаду Павлюку, але той відмовився.

“Ілля не є якимось приходящим, він повноцінний член команди. Вова навіть пропонував йому якось формалізуватися, але він сказав, що в тіні йому буде зручніше”, – розповідав раніше один із близьких соратників Зеленського.

Незважаючи на те, що Павлюк не має жодної офіційної посади та не є політиком, у парламенті він має окрему групу депутатів “Слуги народу”, яких свого часу через підозру у лобіюванні інтересів олігарха Ріната Ахметова намагався розпустити тодішній керівник ОПУ Андрій Богдан.

Раніше Павлюк був соратником скандального депутата-комуніста Ігоря Калєтніка, якого в часи Януковича вважали “смотрящим” за митницею. У нього він був оформлений помічником у 2007-2011 роках. У ті часи ЗМІ називали Павлюка “королем контрабанди західної митниці”.

Окрім Павлюка, місцевими виборами займаються перший заступник голови ОПУ Сергій Трофімов, керівник партії Олександр Корнієнко та перший помічник президента Сергій Шефір.

 

 

 

Back to top button