Україна

З України намагалися вивезти картину відомого австрійського художника


З України намагалися вивезти картину відомого австрійського художника

Прикордонники разом з митниками на кордоні з Угорщиною зупинили мікроавтобус, де серед особистих речей знаходилося полотно.

Військовослужбовці Чопського загону в п’ятницю, 30 червня, опівночі на пункті пропуску Тиса завадили спробі незаконного переміщення через українсько-угорський кордон твору мистецтва, що може становити історичну та культурну цінність. Про це на своєму сайті повідомляє Державна прикордонна служба України. 

“Під час огляду мікроавтобуса Mercedes української реєстрації правоохоронці спільно з митниками знайшли у багажному відділенні картину”, – йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, це полотно пензля відомого австрійського художника Еміля Барбаріні (1855-1930). Воно виконано в жанрі сільського пейзажу на дерев’яній дошці.

Картина знаходилася серед особистих речей пасажирів. Водій пояснив, що її попросили перевезти у Чехію як подарунок.

Предмет мистецтва вилучили співробітники митниці. Тепер художню та історичну цінність картини мають визначити експерти.


Еміль Барбаріні – австрійський художник-пейзажист, син художника Франца Барбаріні (1804 – 1873), що спеціалізувався на альпійських краєвидах.

Еміль навчався у свого батька разом із братом Густавом. Останній теж став художником-пейзажистом.

Нагадаємо, поліція іспанської Валенсії вилучила п’ять картин, які група шахраїв видавала за твори відомих іспанських художників Франсіско Гойї та Дієго Веласкеса.

Крім того, в США випадково знайшли у сараї під шаром посліду картину, яка виявилася шедевром XVII століття. Її вартість три мільйони доларів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button