Україна

З України до ЄС поїхали понад 4,8 млн біженців – ООН

З України до ЄС поїхали понад 4,8 млн біженців - ООН

Фото: АР (архивное фото)

З України до ЄС поїхали понад 4,8 млн. біженців

Оскільки чоловіки, віком від 18 до 60 років, за рідкісними винятками, не можуть покинути країну, 90% українців, які втекли за кордон, становлять жінки та діти.

 

Понад 4,8 мільйона українців було зареєстровано в Європі як біженці після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Про це у четвер, 9 червня, повідомили у Верховному комісаріаті ООН у справах біженців (УВКБ ООН), повідомляє RFI.

 

“Війна в Україні викликала одну з найбільших міграційних криз у світі”, – йдеться у заяві УВКБ ООН.

 

Повідомляється, що 4 816 923 українців було зареєстровано у 44 європейських країнах, а загалом країну залишили набагато більше людей: до 7 червня було зафіксовано понад 7,3 млн перетинів кордонів України на виїзд.

 

Повідомляється, що 2,3 мільйона українців повернулися на батьківщину після того, як покинули її. За словами представників ООН, вони повертаються з різних причин: щоб відвідати родичів, перевірити своє майно, повернутись на роботу чи допомогти виїхати іншим.

 

Оскільки чоловіки, віком від 18 до 60 років, за рідкісними винятками, не можуть покинути країну, 90% українців, які втекли за кордон, становлять жінки та діти.

 

Понад половина зафіксованих перетинів українського кордону припало на Польщу: 3,8 млн осіб прибули на польську територію, з них 1,15 млн було зареєстровано на місці як біженці.

 

“Рівень солідарності з біженцями у (європейських) країнах залишається винятковим”, – зазначають в УВКБ.

 

За даними УВКБ ООН, з початку вторгнення понад 1,1 мільйона людей виїхали з України до Росії та майже 17 000 – до Білорусі. Даних щодо кількості повернень до України із цих двох країн немає.

 

Крім того, за оцінками Міжнародної організації з міграції ООН, понад 8 мільйонів українців стали переміщеними особами усередині країни внаслідок війни.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button