Україна

З Севастополя в море РФ вивела п’ять підводних човнів – ЗМІ


З Севастополя в море РФ вивела п ять підводних човнів – ЗМІ

Чотири з них у стані готовності до ведення бойових дій та один – на ходових випробуваннях.

 
З Севастополя в море виведено п’ять підводних човнів із семи, що перебувають у складі Чорноморського флоту Росії. Про це повідомляє Крим.Реалії.
 
Відомо, що в Південній бухті Севастополя стоять два підводні човни проекту 636.3 Варшав’янка зі складу 4-ї окремої бригади підводних човнів. Субмарини пришвартовані до причалів на східному березі бухти.
 
У складі Чорноморського флоту Росії шість підводних човнів проекту Варшав’янка: Б-261 Новоросійськ, Б-237 Ростов-на-Дону, Б-262 Старий Оскол, Б-265 Краснодар, Б-268 Великий Новгород і Б-271 Колпіно.
 
Також у складі флоту є підводний човен Алроса проекту 877В Палтус. У вівторок, 28 червня, він вийшов на ходові випробування після восьмирічного ремонту в 13-му судноремонтному заводі Чорноморського флоту Росії. Човен відійшов від заводського причалу в Кілен-бухті і, пройшовши бонову браму, вийшов на зовнішній рейд Севастополя.
 
Так у морі зараз п’ять із семи підводних човнів Чорноморського флоту: чотири – у стані готовності до ведення бойових дій, один – на ходових випробуваннях.
 
Підводні човни проекту Варшав’янка є носіями крилатих ракет типу Калібр. Можливість нести цей вид ракет після модернізації також отримав Алроса.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в оперативній зоні Чорного моря перебуває близько 20 кораблів Військово-морського флоту Росії, зокрема підводні човни. Також наголошується, що протока Босфор залишається закритою для всіх військових кораблів, і це робить Росію нездатною замінити втрачений крейсер Москва у Чорному морі, але Чорноморський флот РФ зберігає здатність завдавати ударів по українських і прибережних цілях.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button