Україна

З понеділка у ряді областей школярів відправляють на дистанційне навчання

Із понеділка, 24 січня, школи у деяких областях України переходять на дистанційне навчання. Це пов’язано з різким стрибком захворюваності на сезонні вірусні недуги і Covid-19, повідомляє 1news, посилаючись на Главком.

Карантин в школах України у зв’язку із захворюваністю. Через зростання динаміки захворюваності місцева влада в регіонах ухвалила рішення про переведення школярів на онлайн-заняття. Такі заходи стосуватимуться не лише загальноосвітніх шкіл/гімназій/ліцеїв, а й шкіл позакласних уроків.

Ужгород

З 24 січня до 7 лютого школи Ужгорода переходять на дистанційне навчання. Це пов’язано зі зростанням захворюваності на гострі респіраторні захворювання та Covid-19.

Двотижневий карантин з дистанційною формою навчання відноситься також до міських художніх та спортивних шкіл. Дитячі дошкільні заклади працюватимуть у звичайному режимі.

Львів

З 24 січня учні 5-11 класів через зростання захворювання на Covid перейдуть на дистанційну форму навчання. Вона триватиме протягом двох тижнів – до 7 лютого.

Із понеділка також прийматиметься рішення щодо молодших класів. При цьому позашкільна школа із 24 січня також перейде на дистанційну форму.

Чернівецька область

З 24 січня до 7 лютого всі школи області переходять на дистанційне навчання. Таке рішення 20 січня ухвалила обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час свого засідання.

Суми

З 24 січня учні 5-11 класів й вихованці закладів позашкільної освіти переходять на дистанційне навчання. Рішення комісії діятиме протягом двох тижнів – до 4 лютого включно.

У разі погіршення епідемічної ситуації – можливе позачергове проведення засідання комісії.

Дистанційне навчання через «мінування»

У декількох областях адміністрації шкіл ухвалили рішення про перехід на дистанційне навчання через регулярні повідомлення про мінування.

Миколаїв

Чотири школи у місті перейшли на дистанційне навчання ще з 18 січня. Таке рішення ухвалили через регулярні повідомлення про мінування.

Черкаси

Там департамент освіти та гуманітарної політики з 17 січня рекомендує всім школам міста вести навчання у дистанційному форматі. Це пов’язано з тим, що з 12 січня щодня надходять повідомлення про замінування закладів загальної середньої освіти міста, що ставить під загрозу збереження життя та здоров’я учасників навчального процесу.

Нагадаємо, учні п’ятих-одинадцятих класів шкіл Львівської та Тернопільської міських територіальних громад можуть перейти на дистанційну форму навчання.

До слова, Україна отримала 2 млн експрес-тестів на коронавірус. Швидкі тести на виявлення Сovid-19 вироблені компанією SD Biosensor Inc. у Республіці Корея. Тестові системи будуть передані ДП «Укрвакцина» для подальшого розподілу у заклади охорони здоров’я у всіх областях України.

У Дніпровському районі столиці замінували гімназію.

Кількома днями раніше у Києві невідомі замінували школу №49.

Також 17 січня у Києві невідомі «замінували» ще одну станцію метро.

Back to top button