Україна

З понеділка невакцинованих депутатів не пускатимуть до Верховної Ради

З понеділка, 15 листопада, народні депутати не зможуть потрапити до Верховної Ради без Covid-документів. Народні обранці, які відмовилися від вакцинації, будуть змушені робити тест. Про це повідомив голова Комітету ВР з питань здоров’я нації Михайло Радуцький в Facebook, пише 1news, посилаючись на 112ua.

Він зазначив, що тестування депутати будуть проходити за свій рахунок.

“На вході в будівлі ВРУ співробітники УДО України перевірятимуть сертифікати в додатку “Дія” за допомогою спеціальних пристроїв для зчитування QR-коду”, – додав Радуцький.

Він зазначив, що нові правила входу в адміністративну будівлю Верховної Ради поширюються не тільки на народних депутатів, а й на журналістів і співробітників апарату ВР.

“Наступний крок, про який ми говоримо ще з початку року – реальний механізм притягнення депутата до адміністративної відповідальності за порушення масочного режиму. Сертифікат вакцинації не дає права нехтувати вимогами карантину”, – зазначив голова Комітету ВР з питань здоров’я нації.

Нагадаємо, 8 листопада, в Україні всіх невакцинованих чиновників і вчителів почали усувати від роботи. Це правило не стосується тих осіб, які мають абсолютні протипоказання до проведення профілактичних щеплень проти Covid-19 і надали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти Covid-19.

В жовтні Кабінет міністрів України затвердив порядок відсторонення нещеплених співробітників підприємств, установ і організацій, що підлягають обов’язковій вакцинації від коронавірусу.

При цьому допомога за лікарняними листами не надаються працівникам, яких відсторонили від роботи за відмову або ухилення від обов’язкового профілактичного щеплення проти гострої респіраторної хвороби Covid-19.

Back to top button