Україна

З початку війни загинули 1480 мирних українців – ООН

З початку війни загинули 1480 мирних українців - ООН

Могила у житловому районі Тростянця

Фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де точилися бої, затримується.

З початку війни в Україні загинули 1480 мирних жителів, поранено 2195 людей. Йдеться лише про підтверджені випадки, фактична кількість може бути більшою. Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ).

Серед убитих: 331 чоловік, 211 жінок, 22 дівчинки та 40 хлопчиків, а також 61 дитина та 815 дорослих, стать яких поки що не з’ясовано.

Серед поранених: 253 чоловіки, 194 жінки, 43 дівчинки та 40 хлопчиків, а також 100 дітей та 1 565 дорослих, стать яких невідома.

УВКПЛ зазначає, що більшість смертей та поранень сталася внаслідок застосування боєприпасів та вибухових речовин з великою площею ураження. Це, зокрема, обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де точилися бої, затримується, а багато повідомлень все ще чекають на підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи, Ізюма, Попасної та Бородянки.

Раніше стало відомо, що у нардепа Ольги Стефанішиної під Черніговом загинув чоловік. Він намагався врятувати мирних мешканців.

Також повідомлялося, що кікбоксера Максима Кагала було вбито під час захисту Маріуполя.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button