Україна

З початку війни в Україні затримали 1,6 тис. диверсантів


З початку війни в Україні затримали 1,6 тис. диверсантів

Нацполіція розпочала понад 26,4 тисячі кримінальних проваджень за фактами скоєння російськими окупантами військових злочинів.

 
Ворог продовжує тактику хаотичних обстрілів на території України. Лише за вчора, 3 серпня, поліція зафіксувала обстріли 34 населених пунктів, внаслідок яких шість цивільних осіб загинули та 38 – отримали поранення. Про це повідомив начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції Олексій Сергєєв.
 
“Кілька годин тому в результаті артилерійського обстрілу Торецька, що на Донеччині, попередньо загинули вісім осіб: семеро цивільних та один співробітник поліції – оперуповноважений кримінальної поліції Бахмутського відділу поліції. Також четверо громадян поранено, з яких – троє дітей. Пошкоджено багатоповерховий будинок, церкву та зупинка громадського транспорту”, – повідомив керівник ДОАООР.
 
Олексій Сергєєв додав, що Нацполіція бере активну участь у виявленні та затриманні членів ДРГ та колаборантів. Так, починаючи з 24 лютого, на території держави затримано понад 1,6 тис. осіб, причетних до диверсійно-розвідувальної діяльності, з яких 1,2 тис. – передано до СБУ.
 
Крім того, правоохоронці продовжують евакуацію населення із територій бойових дій. Лише за останні два тижні за безпосередньою участю співробітників поліції евакуйовано понад 15 тисяч людей.
 
Раніше Служба безпеки України задокументувала злочинну діяльність ще п’ятьох колаборантів, які допомагають російським агресорам проводити окупацію на теренах Донецької та Луганської областей.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button