Україна

З початку війни в Україні загинули 240 дітей

З початку війни в Україні загинули 240 дітей

Антивоєнна виставка у Бухаресті

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено 1883 навчальні заклади, з них 178 зруйновано повністю.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну загинули 240 дітей та понад 436 отримали поранення. Про це сьогодні, 26 травня, повідомила прес-служба Офісу генпрокурора України.

“Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 151, Київській – 116, Харківській – 105, Чернігівській – 68, Луганській – 50, Херсонській – 49, Миколаївській – 45, Запорізькій – 28, Сумській – 17, у місті Києві – 16, Житомирській – 15”, – уточнили у ГПУ.

Під час фіксації кримінальних правопорушень стало відомо, що внаслідок обстрілів ворогом цивільних автомобілів у Миколаївському районі Миколаївської області загинули двоє дітей.

Також стало відомо, що під час обстрілу Маріуполя зазнала поранення 16-річна дівчина.

24 травня внаслідок обстрілів військами РФ села Красногорівка на Донеччині тяжке поранення з ампутацією нижньої кінцівки отримала шестирічна дівчинка. Цього ж дня було тяжко поранено дев’ятирічну дитину в Балаклії Харківської області. дитина.

Зазначається, що через бомбардування та обстріли збройними силами РФ українських міст та сіл пошкоджено 1883 навчальні заклади, з них 178 зруйновано повністю.

В Офісі генпрокурора наголосили, що цифри не є остаточними, оскільки йде робота в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Раніше радник постпреда України при ООН Сергій Дворник заявив, що за часи повномасштабної війни росіяни депортували 230 тисяч українських дітей.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button