Україна

З початку війни в Україні отримали поранення щонайменше 373 дітей, 205 – загинули

З початку війни в Україні отримали поранення щонайменше 373 дітей, 205 - загинули

Фото: Скриншот

За офіційними даними, з початку війни в Україні загинуло 205 дітей, постраждали ще 373 дитини

В Офісі генерального прокурора наголошують, що ці цифри не остаточні – йдеться лише про задокументовані випадки.

Станом на ранок середи, 20 квітня, офіційна кількість дітей, які загинули в Україні від рук окупантів, не змінилася – 205, але зросла кількість поранених – 373 (напередодні вказувалося число 367). Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Наголошується, що ці цифри не остаточні – йдеться лише про задокументовані випадки.

За даними ювенальних прокурорів, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 118, Київській – 108, Харківській – 91, Чернігівській – 57, Херсонській – 43, Миколаївській – 40, Луганській – 36, Запорізькій – 25, столиці – 16, Сумській – 16 , Житомирській – 15.

Стало відомо, що 15 березня у с. Стара Буда Бучанського району Київської області внаслідок обстрілу житлового будинку сім’ї отримали поранення двоє дітей 6 та 8 років, які того ж дня були примусово відправлені на територію Республіки Білорусь – у місто Мозир.

З’явилися відомості про те, що 18 квітня внаслідок обстрілу житлового масиву у с. Берестове Бахмутського району Донецької області було поранено 16-річного підлітка.

Повідомляється також, що внаслідок бомбардувань та обстрілів на території України пошкоджено 1141 навчальний заклад, 99 з яких зруйновано повністю.

Нагадаємо, голова Запорізької РДА Олег Буряк повідомив про викрадення його неповнолітнього сина. Підлітка викрали ще 8 квітня. Голова РДА намагався самостійно знайти сина, але безуспішно.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button